Pot pie med bacon, løg, porre og okse

Pot pie med bacon, løg, porre og okse

Pot pie lavet på saftig oksebov, sprødt bacon, sauterede løg, porre, gulerødder og bagekartofler, i en fyldig sauce lavet med REDUCED ØKO Kalvefond, øl eller rødvin samt tomatpuré. Toppet med en butterdejskrans og bagt til gylden perfektion.

6 personer
3 timer

Ingredienser

  • 2 glas REDUCED ØKO Kalvefond

  • 1 kg oksebov

  • 200 g bacon

  • 2 store løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 stk porre

  • 2 gulerødder

  • 500 g bagekartofler

  • 1 plade butterdej

  • 2 øl eller 3 dl rødvin

  • 150 g mel

  • En smule fløde/mælk

  • En dåse tomatpure

 

Sådan laver du din pot pie

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem efterfølgende til de er møre.

  2. Dræn kartoflerne for vand. 

  3. Mos kartoflerne let og tilføj 100 gram smør og en smule fløde/mælk.

  4. Smag til med salt og peber.

  5. Okseboven afpudses for de værste hinder og skæres i tern. 

  6. Vend stykkerne af oksebov i lidt mel, salt og peber 

  7. Rist stykkerne af oksebov på en pande i lidt smør indtil de er brunet af.

  8. Skræl løg, porre, gulerødder, bacon og hvidløg, og skær derefter ingredienserne i tern.

  9. Tilføj ingredienserne til kødet, sammen med tomatpure. Rist det af i et par minutter. 

  10. Tilføj øl/rødvin og lad det reducere til godt det halve.

  11. Tilføj REDUCED ØKO Kalvefond og lad det simre under låg i ca. 2 timer til kødet er dejlig mørt. 

  12. Smag til med salt og peber. 

  13. Til sidst hældes hele molevitten igennem en si. Gem både væsken fra kogning samt kød og grøntsager. 

  14. I et ildfast fad lægges i bunden kartoffelmosen, oven lægges kød og grøntsager, og det hele dækkes med butterdej. Her kan skæres krummelure, hvis man er kreativ.

  15. Pensl butterdej med et æg eller lidt mælk og bag ved 170 grader indtil butterdejen er gylden og sprød (ca. 20 min).

  16. Imens smeltes 100 gram smør i en gryde. Når smørret er smeltet, tilføjes mel lidt ad gangen under omrøring. Rist ingredienserne godt af - uden at det branker. 

  17. Tilføj væsken fra kødet og lade det koge ind til en sovs. 

  18. Server den varme tærte med sovsen på siden.

 

Produkter brugt i opskriften

Økologisk Kalvefond 4-pack