Ingredienser
-
2 glas REDUCED ØKO Kalvefond
-
1 kg oksebov
-
200 g bacon
-
2 store løg
-
2 fed hvidløg
-
2 stk porre
-
2 gulerødder
-
500 g bagekartofler
-
1 plade butterdej
-
2 øl eller 3 dl rødvin
-
150 g mel
-
En smule fløde/mælk
-
En dåse tomatpure
Sådan laver du din pot pie
-
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem efterfølgende til de er møre.
-
Dræn kartoflerne for vand.
-
Mos kartoflerne let og tilføj 100 gram smør og en smule fløde/mælk.
-
Smag til med salt og peber.
-
Okseboven afpudses for de værste hinder og skæres i tern.
-
Vend stykkerne af oksebov i lidt mel, salt og peber
-
Rist stykkerne af oksebov på en pande i lidt smør indtil de er brunet af.
-
Skræl løg, porre, gulerødder, bacon og hvidløg, og skær derefter ingredienserne i tern.
-
Tilføj ingredienserne til kødet, sammen med tomatpure. Rist det af i et par minutter.
-
Tilføj øl/rødvin og lad det reducere til godt det halve.
-
Tilføj REDUCED ØKO Kalvefond og lad det simre under låg i ca. 2 timer til kødet er dejlig mørt.
-
Smag til med salt og peber.
-
Til sidst hældes hele molevitten igennem en si. Gem både væsken fra kogning samt kød og grøntsager.
-
I et ildfast fad lægges i bunden kartoffelmosen, oven lægges kød og grøntsager, og det hele dækkes med butterdej. Her kan skæres krummelure, hvis man er kreativ.
-
Pensl butterdej med et æg eller lidt mælk og bag ved 170 grader indtil butterdejen er gylden og sprød (ca. 20 min).
-
Imens smeltes 100 gram smør i en gryde. Når smørret er smeltet, tilføjes mel lidt ad gangen under omrøring. Rist ingredienserne godt af - uden at det branker.
-
Tilføj væsken fra kødet og lade det koge ind til en sovs.
-
Server den varme tærte med sovsen på siden.