Tomatsalat med stegte blommer

Tomatsalat med stegte blommer

Dette er opskriften på en klassisk, frisk tomatsalat med et tvist, i form af stegte blommer. I salaten bruges umami drops i dressingen for at tilsætte dybde og fylde i smagen.

4 personer
Uvist

Dette er opskriften på en klassisk, frisk tomatsalat med et tvist, i form af stegte blommer. I salaten bruges REDUCED Umami Drops i dressingen for at tilsætte dybde og fylde i smagen.

Salaten er frisk og syrlig, med skarphed fra løgene og varme og kant fra blommerne. Den kan serveres sammen de fleste retter, kun fantasien sætter grænser. Også fin til sensommerens mange grillretter, hvor blommerne kan steges på grillen.

Ingredienser 

 • 20 dråber af REDUCED Umami Drops

 • 8 tomater

 • 6 blommer

 • 2 skalotteløg

 • ¼ dl olivenolie

 • ¼ dl rødvinseddike

 • En håndfuld basilikumsblade

 • Salt og friskkværnet peber


Sådan laver du din tomatsalat

 1. Skær tomaterne i både, løg i skiver og halvér og udsten blommerne.

 2. Steg nu blommerne på en pande.

 3. Bland blommer, tomater og løg sammen med basilikum, olivenolie, rødvinseddike og REDUCED Umami Drops. Smag til med salt og peber.

 

Blommer i sæson

Blommesorten vi bruger i denne opskrift, kaldes Ive. Blommen har en smuk blå/lilla farve og er kendt for sin karakteristiske runde form og det saftige kød. Sæsonen for blommer løber i Danmark i august og september. Det er derfor ideelt at give den gas med blommerne i denne periode, da dem du køber uden for sæson, ikke smager af meget.

En klimavenlig måde at spise frugt og grønt på, er netop, når råvaren er i sæson, og kan købes lokalt, hvor den gror.

 

Hvorfor brug Umami Drops i en tomatsalat?

Umami Drops er en smagsgiver, som gør sig godt i salater. I retter med frugt og grønt, hvor der er brug for lidt dybde, er det netop det den tilføjer. Dropsene tilføjer salt og fremhæver de smage, som ellers er til stede.

Produktet er baseret på økologiske høns, koji, perlebyg og salt - en fermenteret umami sauce, der får en simpel salat som denne, til at smage af meget mere.

Se hvordan

Se video

Produkter brugt i opskriften

ØKO Umami Drops 3-pack