Madlavning
Fermentering

Fermentering

Vi tror på at smag er nøglen til at reducere madspild.

Fermentering er for os et værktøj til at skabe intense smage på de overskudsråvarer, som vi anvender i vores produktion.

Vi gror og anvender koji (Aspergillus oryzae), da det kan producere enzymer og dermed åbne op for umami smage (protease).

Vores første produkt er baseret på animalsk protein, hvilket har stillet store krav til fødevaresikkerhed og kvalitet. Det er vi lykkedes med at skabe.

Produktion i Nordhavn

Produktion i Nordhavn

Sammen med Teknologisk Institut har vi udviklet produktionsudstyr og processer til at opskalere fermenteringsprocesser og skabe sikre fødevareprodukter.

Til selve produktion har vi ombygget en gammel kebabfabrik, hvor vi nu har udviklingskøkken, inkubationskamre og bioreaktorer.

Formålet er at kunne omdanne store mængder overskudsråvarer til smagfulde fødevareprodukter.

Fond

Fond

Fond tilberedes ved at koge ben fra kreaturer, fjerkræ og skaldyr sammen med grøntsager i vand indtil smag, aromaer og næringsstoffer er trukket ud i væsken.

Efter fonden har simret kan væsken reduceres ved en let kogning også kaldet en reduktion.

Formålet med at reducerer fonden er at forbedre smag og konsistens.


Prøv vores produkter
Upcycled ingredienser

Upcycled ingredienser

Vi vil reducere madspild og bidrage til en mere bæredygtig fødevareindustri.

Derfor anvender vi protein, grøntsager og andre næringskilder som er tilovers i fødevareindustrien og landbruget.

Vi anvender ben fra tyrekalve, som er tilovers i mælkeproduktion, høns fra ægproduktion, strandkrabber og 2. sorteringsgrøntsager.

Fondproduktion

Fondproduktion

Vi kombinerer nye og gamle teknikker for at skabe en klar og velsmagende fond.

Hvert batch skimmes i hånden. Vi har inddelt vores kogeproces i to trin. Først så simrer væsken med råvarer i minimum 10 timer. Derefter reducerer vi væsken uden råvarer i 5 timer.

Produktionen sker lige nu i Jylland hos Kildespring, mens udvikling foregår i vores testkøkken i Nordhavn.


Samarbejder

Samarbejder

Vi skal blive ved med at udvikle os og skabe nye fødevareprodukter. Det gør vi ved at identificere hvilke ressourcer og råvarer der er tilovers i landbrug og fødevareindustrien.

Derefter undersøger, tester og udvikler vi nye opskrifter og produkter baseret på disse råvarer, som potentielt sættes i produktion og bringes på markedet. 

Det er dog kun muligt ved at samarbejde med mange forskellige
typer partnere i landbrug og fødevareindustrien.

Derfor er vi altid på udkig efter nye samarbejdspartnere – kontakt os.

Partnerskaber

Partnerskaber

Lige nu arbejder vi sammen med Teknologisk Institut, Københavns Universitet, Himmerlandskød, Balkan Berries, Tvilling Fisk, Nordisk Tang, Next Food og Kildespring.

Vores partnere bidrager med forskellige råvarer, viden eller
produktionsfaciliteter
og tager derved del i en bæredygtig fødevare innovation. Vi er interesserede i alle former for sidestrømme.

Derfor: Hvis du er i landbrug eller fødevareindustrien og er
interesseret i at samarbejde med os i forhold til afsætning af råvarer,
vidensdeling eller andet – så kontakt os endelig.

Kontakt os

R&D

Lige nu udvikler vi en række plantebaseredesmagsforstærkere. Du kan følge vores udviklingsproces ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev.
Sign up for newsletter
Hønsefond og Grøntsagsfond