Skaldyrspaella med jomfruhummer

Skaldyrspaella med jomfruhummer

En autentisk paella lavet med skaldyrsfond, ris, saftige tomater, sprød grøn peberfrugt og aromatisk hvidløg. Serveret med jomfruhummer og hjertemuslinger, toppet med dild.

2 personer
45 min.

Ingredienser

  • 1 glas REDUCED Skaldyrsfond

  • 200 ml vand

  • 100 g paella ris

  • 100 g hakkede tomater

  • 1 grøn peberfrugt

  • 2 fed hvidløg

  • 2 jomfruhummer

  • 1 håndfuld hjertemuslinger

  • 2 stilke dild

    Note: Retten fungerer også uden jomfruhummer.

 

Sådan laver du din paella

  1. Pil jomfruhummerhalerne – gem skallerne og hovederne!

  2. Læg halerne tæt op ad hinanden mellem to stykker film. Bank derefter nænsomt halerne til de er flade.

  3. Læg de bankede haler på køl, mens de stadig er pakket ind i to stykker film.

  4. Skær peberfrugt i tern og snit hvidløg fint.

  5. Steg grøntsagerne i olie ved lav varme.

  6. Tilføj hakkede tomater.

  7. Lad det simre ved meget lav varme i ca. 20 minutter, mens du jævnligt røre på panden indtil alt vand er fordampet. Det skal blive en så tør paste som muligt.

  8. Tilføj paellaris til panden og rør det rundt. 

  9. Tilføj vand og REDUCED Skaldyrsfond til en gryde og lad det koge et par minutter. 

  10. Tilføj jævnligt lidt ad den varme fond til ris og grøntsager, uden at der røres i panden. Panden skal have en lav varme indtil risene er færdige og paellaen ikke er for flydende.

  11. Læg hjertemuslingerne på paellaen, men ikke i midten. 

  12. Smid panden i ovnen ved 200 grader indtil paellaen er tør og karamelliseret i toppen.

  13. Panden tages ud af ovnen. De fladbankede jomfruhummer lægges i midten på paellaen. De vil blive tilberedt ved hjælp af eftervarmen. 

  14. Pynt med dild og en smule sort peber.

Produkter brugt i opskriften

Skaldyrsfond 4-pack