Polenta med tomatmarmelade og grillede tomater (mangler link til tomatmarmelade + der skal vælges fond til retten)

Polenta med tomatmarmelade og grillede tomater (mangler link til tomatmarmelade + der skal vælges fond til retten)

En lækker polenta servering med REDUCED Fond, hvor polenta koges i en blanding af vand, hvidvin og smør og derefter toppes med parmesan. Serveret med friske San Marzano tomater for en farverig og smagfuld oplevelse.

2 personer
30 min.

 Ingredienser

  • 1 glas REDUCED Fond

  • 200 ml vand

  • 1 pose polenta, enten forkogt eller råt

  • 5 dl vand

  • 1 dl hvidvin

  • 250 g smør

  • 200 g parmesan 

  • 1 pakke San Marzano tomater

    Tip: Opskriften på tomatmarmelade findes her på siden.

 

Sådan laver du din polenta

  1. Hæld hvidvin i en gryde og lade det koge et par minutter indtil alkoholen er fordampet.

  2. Tilføj vand og REDUCED Fond og lad det fortsat koge.

  3. Tilføj polenta og kog det efter anvisning på posen.

  4. Når polentaen er mør og cremet tages den af varmen.

  5. Tilføj smør i små terninger og rør rundt.

  6. Smag polentaen til med salt og rigeligt peber, lad den stå ved lav varme.

  7. Steg tomaterne på en varm pande.

  8. Anret polenta i en skål. 

  9. Tilføj tomater og tomatmarmelade på toppen.

  10. Riv parmesan og tilføj lidt knust peber på toppen. 

    Bemærk: Tomatmarmeladen kan undlades. 

    Tip: Hvis der er polenta tilbage så køl det ned. Når det er helt koldt, kan den skæres ud og steges, som en sprød polenta pomfrit.

Produkter brugt i opskriften

Smagspakken 4-pack