Ingredienser
-
1 glas REDUCED Fond
-
200 ml vand
-
1 pose polenta, enten forkogt eller råt
-
5 dl vand
-
1 dl hvidvin
-
250 g smør
-
200 g parmesan
-
1 pakke San Marzano tomater
Tip: Opskriften på tomatmarmelade findes her på siden.
Sådan laver du din polenta
-
Hæld hvidvin i en gryde og lade det koge et par minutter indtil alkoholen er fordampet.
-
Tilføj vand og REDUCED Fond og lad det fortsat koge.
-
Tilføj polenta og kog det efter anvisning på posen.
-
Når polentaen er mør og cremet tages den af varmen.
-
Tilføj smør i små terninger og rør rundt.
-
Smag polentaen til med salt og rigeligt peber, lad den stå ved lav varme.
-
Steg tomaterne på en varm pande.
-
Anret polenta i en skål.
-
Tilføj tomater og tomatmarmelade på toppen.
-
Riv parmesan og tilføj lidt knust peber på toppen.
Bemærk: Tomatmarmeladen kan undlades.
Tip: Hvis der er polenta tilbage så køl det ned. Når det er helt koldt, kan den skæres ud og steges, som en sprød polenta pomfrit.