Ingredienser
Dampede muslinger:
-
300 g muslinger
-
3 gule beder
-
1 pakke palmekål
-
50 g smør
-
1 glas hvidvin
Skumsauce:
-
150 g smør i tern
-
1 skvæt fløde eller mælk
Sådan laver du din sauce
Dampede muslinger:
-
Skræl de gule beder og skær dem i chunks.
-
Kog dem til de er møre og steg dem derefter ved høj varme på hver side.
-
Steg palmekål på en tør og varm pande til de bliver bløde.
-
Sæt kål og gule beder til siden.
-
Varm gryde op og hæld hvidvin og smør i den. Når det begynder at koge hælder du muslinger i og dækker til med et låg til sidst.
-
Tjek til muslinger jævnligt. Når de begynder at åbne sig til tiljføjes palmekål og gule beder i gryden.
Skumsauce:
Bemærk: Opskriften her kan justeres på et utal af måder. Dette er til at få saucen til at skumme flot op på tallerkenen.
-
REDUCED Skaldyrs- eller Hønsefond opvarmes til kogepunktet.
-
Med en stavblender blendes koldt smør skåret i tern. Tilføj lidt ad gangen.
-
Saucen tages af varmen og der tilføjes et skvæt mælk eller fløde.
-
Når mælken eller fløden er tilføjet, må saucen ikke koges igen da bindingsevnen kan forsvinde.
-
Server muslinger, gule beder og palmekål i en dyb tallerken og hæld saucen over lige inden servering.
Tip: Fonden kan trækkes med forskellige urter, hvis der ønskes en anden smag.