Dampede muslinger med sauce

Dampede muslinger med sauce

Dampede muslinger, saftige gule beder, frisk palmekål og en lækker skumsauce lavet med REDUCED Skaldyrs- eller Hønsefond, smør og et cremet element af fløde eller mælk. En perfekt kombination af havets smag og grøntsagernes friskhed.

2 personer
1 time

Ingredienser

Dampede muslinger:
  • 300 g muslinger

  • 3 gule beder

  • 1 pakke palmekål

  • 50 g smør

  • 1 glas hvidvin

 

Skumsauce:

 

Sådan laver du din sauce

Dampede muslinger:
  1. Skræl de gule beder og skær dem i chunks.

  2. Kog dem til de er møre og steg dem derefter ved høj varme på hver side.

  3. Steg palmekål på en tør og varm pande til de bliver bløde.

  4. Sæt kål og gule beder til siden.

  5. Varm gryde op og hæld hvidvin og smør i den. Når det begynder at koge hælder du muslinger i og dækker til med et låg til sidst.

  6. Tjek til muslinger jævnligt. Når de begynder at åbne sig til tiljføjes palmekål og gule beder i gryden.

 

Skumsauce:

Bemærk: Opskriften her kan justeres på et utal af måder. Dette er til at få saucen til at skumme flot op på tallerkenen. 

  1. REDUCED Skaldyrs- eller Hønsefond opvarmes til kogepunktet. 

  2. Med en stavblender blendes koldt smør skåret i tern. Tilføj lidt ad gangen.

  3. Saucen tages af varmen og der tilføjes et skvæt mælk eller fløde. 

  4. Når mælken eller fløden er tilføjet, må saucen ikke koges igen da bindingsevnen kan forsvinde.

  5. Server muslinger, gule beder og palmekål i en dyb tallerken og hæld saucen over lige inden servering.

    Tip: Fonden kan trækkes med forskellige urter, hvis der ønskes en anden smag.

Produkter brugt i opskriften