Rødbede-hummus

Rødbede-hummus

2 personer
45 minutter

Prøv en anderledes og cremet rødbede-hummus. I denne opskrift, har vi erstattet kikærterne med røde linser. Hummussen fungerer som en lækker vegetarisk dip eller som supplement til et måltid. Vi har brugt rødbede pga. dens nøddeagtige smag og iøjnefaldende pink farve, som kan pifte ethvert bord op. Ønsker du andre farver og smagsvarianter, kan du sagtens erstatte rødbederne med fx gulerod, sød kartoffel eller pastinak.

For vegansk hummus skal du blot udlade at bruge REDUCED Umami Drops i opskriften.

Ingredienser 

  • 2 rødbeder

  • 600 g. røde linser

  • 5 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. tahin

  • 3 tsk spidskommen

  • 3 fed hvidløg

  • Saften fra en halv citron

  • Et halvt glas REDUCED Grøntsagsfond

  • 50 g. hasselnødder

  • Salt og peber

  • Et par kviste frisk timian

  • REDUCED Umami Drops

Sådan laver du din hummus

  1. Skær rødbederne i grove stykker og kog dem indtil de er møre (20-30 min).

  2. Kog linserne efter pakkens anvisning.

  3. Blend de afkølede linser og rødbeder sammen med spidskommen, tahin, olivenolie og hvidløg.

  4. Tilføj grøntsagsfond, citronsaft og REDUCED Umami Drops.

  5. Smag til med salt og peber.

  6. Rist hasselnødder af på en pande og hak dem groft.

  7. Fordel hummussen på en tallerken og tilføj hasselnødder, olivenolie og timian.

 

Hvad kan linser og rødbede i en hummus?

I vores hummus bruges røde linser, som gør hummussen glat og cremet. Bælgfrugter er derudover et godt redskab til at give fylde, samtidige med at de kan optage en masse krydderier og smag. I vegetariske retter er linser altid en vinder, da de kan danne bund og tyngde.

Vi har valgt at bruge rødbede, da det er en klassisk dansk grøntsag med lang sæson - fra august til marts. Og så er den både smuk og smager godt.

Hummus er en meget fleksibel spise, hvor du sagtens kan tømme køleskabet for gamle grøntsager, og smide dem i. Der er massere plads til at være kreativ, og undgå madspild.

 

Hvorfor bruge grøntsagsfond?

I vores rødbede-hummus bidrager grøntsagsfonden med god smag i en vegetarisk form, samtidig med at den agerer som en bindende væske, så det hele blendes lettere sammen. REDUCED grøntsagsfond kan sagtens bruge den som den er og hældes direkte i blenderen. Derudover er det oplagt at koge linserne i fonden, da de derved optager væsken, og bringer smagen med videre.

Se hvordan

Se video

Produkter brugt i opskriften