REDUCED Kalvefond af tyrekalve

REDUCED Kalvefond af tyrekalve

REDUCED Kalvefond af tyrekalve, til brug i det professionelle køkken, har en ren og intens smag af kalv med en dybe og bløde umaminoter. Perfekt til når maden skal smage af lidt mere.

Vores kalvefond er lavet af 100% økologiske råvarer, hvor vi bruger ca. 1 kilo kalveben pr. liter fond. Vi anvender desuden ”skæve”, økologiske grøntsager og svampe fra 2. sortering.

For hver liter REDUCED Kalvefond redder vi mere end 800 gram kalveben og grøntsager fra at gå til spilde.

 

Den gode smag ligger i processen

Kalvefonden er lavet på traditionel vis, hvor væsken simrer og reducerer i +16 timer og løbende bliver skimmet.  Benene er forinden ristet af ved meget høj varme for at afgive ekstra smag og kollagen i simreprocessen. Resultatet er en ren og intens smag af kalv med en dybe og bløde umaminoter.

 

Kalvefond

 

Sådan bruger du REDUCED Kalvefond

Kalvefonden er ikke et koncentrat og kan derfor bruges, som den er – enten som basis i en sauce, risotto, suppe, simreretter osv. Ønsker du en mere intens sauce eller glace, kan fonden reduceres til den ønskede konsistens og intensitet er opnået. Fonden er kun saltet ganske let, så du selv kan tilføje salt og krydderier efter smag.

 

REDUCED Kalvefond af tyrekalve til professionelle køkkener findes i varianten:

  • 1000 ml REDUCED Kalvefond af tyrekalve - i engangspose af plast, som er let at tømme, og som optager minimal plads i affaldssorteringen

 

Fra brændstof til kalvefond

Når en malkeko kælver en kalv af hunkøn, sikrer hun ikke bare den fortsatte mælkeproduktion men også en ny, fremtidig malkeko. Er kalven til gengæld en tyr, skal den fedes op for at kunne sælges som slagtekvæg. Når en tyrekalv bliver slagtet, er det vigtigt at bruge det hele, så intet går til spilde. Så i stedet for at sende benene til biobrændsel, udnytter vi dem i REDUCED. Kalvebenene, som kommer fra danske, økologiske besætninger, indgår i produktionen af REDUCED Kalvefond og på den måde går intet fra tyrekalvene til spilde.

De ”skæve” og frasorterede grøntsager kommer fra danske økologiske producenter via Gasa Nord Grønt og de lækre 2. sorteringssvampe fra Tvedemose.