REDUCED Hønsefond, Stegt PRO

REDUCED Hønsefond, Stegt PRO

REDUCED Hønsefond udviklet specielt til brug i det professionelle køkken. Den særlige smagskombination af ristet kylling og dyb umami gør den til en agil base i alt fra supper og saucer til gryderetter og risotto.

REDUCED Hønsefond, stegt PRO er lavet af pensionerede økologiske høns fra ægproduktionen og tilføjet 5 % af vores REDUCED Umami Sauce høns. Fonden har en dyb umami og en ren smag af ristet kylling. Det lave saltindhold gør den særdeles velegnet som både suppebase og til reducering.

 

Den gode smag ligger i processen

Inden vi koger fonden, bliver hønsene ristet i ovnen. Det skaber de ristede noter samt en dybere og mere intens smag. Dernæst simrer og reducerer fonden i +16 timer og der tilføjes REDUCED Umami Sauce Høns. Slutresultatet er en hønsefond med ren smag af ristet kylling, samt dybde, umami og let sødme fra Umami Saucen.

 

Sådan bruger du REDUCED Hønsefond

REDUCED Hønsefond kan bruges som base i supper, sovser, simreretter og risotto. Fonden er kun saltet ganske let, så du selv kan tilføje salt og krydderier efter smag.

 

REDUCED Hønsefond, Stegt PRO til professionelle køkkener findes i varianten:

  • 1000 ml REDUCED Hønsefond, Stegt PRO i engangspose af plast, som er let at tømme, og som optager minimal plads i affaldssorteringen

 

Ramen med hønsefond

 

Vores hønsefond er baseret på upcyclede ingredienser.

Tidligere gjorde man det altid. Når en høne i hønsegården var blevet mindre produktiv med æglægningen, blev den slagtet, og så kogte man suppe på den. Man kan egentlig godt spise kødet fra en suppehøne, men da det er sejt og magert og har en markant mere intens smag af fjerkræ, end vi er vant til fra den type kylling, vi finder i supermarkedets køledisk, er den svær for ægproducenterne, at afsætte til detailhandlen og ender derfor ofte som biogas.

Men den intense smag i en ”pensioneret” høne fra æggeproduktionen er til gengæld helt perfekt, når man koger suppe og fond på den. REDUCED Hønsefond er lavet på økologiske høns fra den danske ægproduktion. Det giver både mulighed for at skabe en hønsefond med fylde og smag og samtidig betyder det, at hønsene kan indgå i fødevareproduktion og reducere madspildet fra industrien.

For hver liter hønsefond, vi producerer, sparer vi 1 kg høns fra at gå til spilde.