REDUCED Hønsefond af æglæggende høns

REDUCED Hønsefond af æglæggende høns

REDUCED Hønsefond er lavet af pensionerede økologiske høns fra ægproduktionen og ”skæve” økologiske grøntsager. Fonden har en delikat og ren smag af kylling.

REDUCED Hønsefond er lavet af pensionerede økologiske høns fra ægproduktionen, ”skæve” økologiske grøntsager, økologiske 2. sorteringssvampe og vand. Fonden er lavet på traditionel vis, hvor væsken simrer og reducerer i +16 timer og løbende bliver skimmet og slutresultatet er en ren smag af kylling.

 

Den gode smag ligger i processen

Inden vi koger fonden, bliver hønsene ristet i ovnen. Det skaber en dybere og mere intens smag. Dernæst simrer og reducerer de sammen med ”skæve” økologiske grøntsager, økologiske 2. sorteringssvampe og vand i +16 timer. Slutresultatet er en hønsefond med ren smag af kylling, let sødme fra grøntsagerne og dyb umamismag.

Vores hønsefond blev i 2021 kåret som vinder i kategorien ”Bedste Hønsefond” af Forbrugerrådet Tænk.

 

REDUCED Hønsefond 

Sådan bruger du REDUCED Hønsefond

REDUCED Hønsefond kan bruges som base i supper, sovser, simretter og risotto. Fonden er kun saltet ganske let, så du selv kan tilføje salt og krydderier efter smag.

REDUCED Hønsefond af æglæggende høns findes i detailbutikker og på vores webshop i varianterne: 

  • 200 ml REDUCED Hønsefond af æglæggende høns

 

Vores hønsefond reducerer madspild

Tidligere gjorde man det altid. Når en høne i hønsegården var blevet mindre produktiv med æglægningen, blev den slagtet, og så kogte man suppe på den. Man kan egentlig godt spise kødet fra en suppehøne, men da det er sejt og magert og har en markant mere intens smag af fjerkræ, end vi er vandt til fra den type kylling, vi finder i supermarkedets køledisk, er den svær for æggeproducenterne at afsætte til detailhandlen og ender derfor ofte som biogas.

Men den intense smag i en ”pensioneret” høne fra æggeproduktionen er til gengæld helt perfekt, når man koger suppe og fond på den. REDUCED Hønsefond er lavet på økologiske høns fra den danske æggeproduktion. Det giver både mulighed for at skabe en hønsefond med fylde og smag og samtidig betyder det, at hønsene kan indgå i fødevareproduktion og reducere madspildet fra industrien.

For hver liter hønsefond, vi producerer, sparer vi mere end 800 gram høns og grøntsager fra at gå til spilde.

De ”skæve” og frasorterede grøntsager kommer fra danske økologiske producenter via Gasa Nord Grønt og de lækre 2. sorteringssvampe fra Tvedemose